donderdag 26 november 2015

Christmas Bird

 Autumn paperbloc Joy!Crafts Noor 6011/0309
Picture Mattie - Marianne Design
Die cuts Marianne Design:
Creatables Holy LR0384
Creatables Petra's candle LR0383
Rusty Hinge distress
Copper stickles
******
Thursday so time for another Christmas card.  Things with wings was the challenge for Hazel this week and my choice was this little bird picture.  It's a lightweight card: the designpaper is cut out in the middle and so is the die cut under the picture.  Embossed arias are inked with Rusty Hinge distress and the border is stickeled with Copper.  I've added a sentiment and some hobbydots to the holy branch die cut.  
Each year I have the same problem: not enough lightweight cards to send to Belgium - too much postage needed otherwise - where my family is and so this year I've deceided to use die cuts and made a series of cards with the same layout.  The purple and dark brown versions I've made a month ago and the 2 light and  2 dark orange versions I've made last monday: not even 3 hours and done and on top of that very pleased with my work ;).

the series - de serie:

Donderdag dus weer tijd voor een nieuwe kerstkaart.  Vleugels was de uitdaging voor Hazel deze week en ik heb gekozen voor een plaatje met een vogeltje.  Het is een lichtgewicht kaartje:  het designpapier is in het midden uitgesneden net zoals de stans onder het plaatje.  De geëmbosste gebieden zijn bewerkt met Rusty Hinge distress en de boord is gestickeld met Copper.  Tekststickertjes en wat hobbydots zijn toegevoegd aan de kersttak.
Ieder jaar heb ik hetzelfde probleem: niet genoeg lichtgewicht kaartjes om naar familie in België te sturen - te duur hoor om zwaardere kaarten te sturen - en dit jaar heb ik maar besloten om een hele serie met dezelfde stansjes te maken.  De paarse en donkerbruine variant heb ik een maandje geleden gemaakt en de licht oranje en donker oranje variant maandag:  niet eens 3 uurtjes voor de 4 kaartjes en klaar en eigenlijk  ben ik best wel tevreden met mijn serie ;).

Een paar vroegen er naar verleden week in de reakties en maakte toespelingen op verre oorden maar we hadden gewoon een weekje vakantie in eigen land Port Scaldis, Breskens Zeeland: van 8-hoog Zwolle naar 8-hoog Breskens met uitzicht op de Westerschelde en Vlissingen.  Voor mij is Zeeland het beste van 2 werelden: nog in Nederland en dichtbij België ;).

Dank jullie wel voor het langskomen en
alvast bedankt voor de leuke reacties :).
Misseke
*******

Met deze kaart wil ik graag meedoen bij de volgende challenge:
*Dit is de 43ste  kerstkaart voor de 52 weeks to Christmas Challenge

*******

I would like to enter the following challenges:
*Craftyhazelnut's Christmas Challenge #256: things with wings
*Craftyhazelnut's Christmas Challenge extra, november 2015: anything goes


31 opmerkingen:

Ria zei

prachtige kaart Misseke.
Groetjes Ria

carla zei

Een hele mooie winterse kaart.
Prachtige mallen gebruikt.
Supermooie plaatjes.
De hele serie ziet er geweldig uit.
Groetjes,
Carla

bolletjelucky.blogspot.com zei

Wat een mooie kaart Misseke, leuk zoals je de tekst verwerkt hebt en het vogeltje is zo lief. De hele serie is super en slim om het papier onder de plaatjes en dergelijke weg te laten om gewicht te sparen. Je ziet er niets van tenslotte...bedankt voor de tip.
Lieve groetjes Miranda

Chantal zei

Wat een prachtige serie kerstkaarten Misseke! Heel mooi om dezelfde opbouw in verschillende kleuren te zien met verschillende plaatjes en zij zijn stuk voor stuk prachtig! Heel vervelend dat kaarten naar België versturen zo duur is! Vooral als je er veel te versturen hebt daar. Zo te lezen is het jou dit jaar gelukt om ze lichtgewicht te maken :) Vakantie in eigen land is ook heerlijk ;)
Groetjes Chantal

Marja's kaarten zei

Prachtige serie kaarten heb je gemaakt...lekker winters.
Groetjes Marja

marian zei

Hallo Misseke,
Wat een schitterende serie kerstkaartjes heb je gemaakt.
Echt prachtig hoor. Ja de postzegels zijn duur tegenwoordig. In januari worden de postzegels hier ook weer duurder.
Groetjes van Marian

lenywim35 zei

Heel mooie serie kaarten. Ik probeer er ook altijd lichtgewicht van te maken, maar het resultaat is dan vaak 2 of 3 gram toch nog te zwaar. Voor de Kerst is dat niet zo erg. Dan mag ie in Holland zwaarder wegen, maar een verjaardagskaart met 3 postzegels is eigenlijk te gek zoals vorige maand. Nu waren het voor dezelfde kaart 2 kerstzegels. net te zwaar.
Maar hier heb je goed succes mee. En Vlissingen is zo mooi. Een neef van Wim woont in zo'n hoge flat aan het water, Geweldig uitzicht daar.
Fijn dat je genoten hebt. gr leny w

Sylviahobbycards zei

Prachtige kerstkaart,Misseke.En je serie is ook schitterend.Mooie plaatjes.

Groetjes,Sylvia.

Ans Gilbert zei

Hoi Misseke,
je hebt 2 prachtige series gemaakt, mooie stansen gebruikt en hele mooie plaatjes..en super dat ze licht gewicht zijn, de portokosten rijzen de pan uit..
groetjes,
Ans

Irene zei

Een schitterende serie Misseke en heel slim om ze lichtgewicht te maken want de tarieven in Belgie zijn echt bar geloof ik. Engeland is ook zo duur dus ook al gaat het hier ieder jaar omhoog mogen we geloof ik toch niet mopperen. Maar mijn kaartjes worden sowieso al steeds minder vol in vergelijking met vroeger en als hier in januari weer alles omhoog gaat probeer ik met 1 postzegel te volstaan, 't moet tenslotte wel leuk blijven en we versturen nogal wat op jaarbasis!!

xx Irene

Marjan Küppers zei

Slim om in series te werken, ik vind het ook handig. Een goed design is prima om meerdere keren te maken en werkt ook snel. Jouw series zijn prachtig! Ik weet dat post naar België duur is, al gaat het hier ook die kant op zo langzamerhand. Het Roodborstje op je kaart ... de mooie omlijsting vangt hem echt. In mijn tuintje zit er ook weer een.

Cora Schram zei

Misseke,
Je kaarten zijn echt pronkjuweeltjes👍👍👍👍👍

Marleen van der Most zei

Wat een prachtige serie kerstkaarten heb je gemaakt Misseke!!
Lieve groetjes, Marleen

Suzan zei

Een schitterende serie kerstkaartje heb je gemaakt Misseke! Echt heel mooi!
Groetjes Suzan

Rosina zei

Wat een geweldig leuke seriew kerstkaartjes Misseke....heel mooi met dat lieve vogeltje erop....zo gaat het heel snel met je kaartje.. ik heb geen stress dit jaar met de kerstkaartjes...ik heb er al wel genoeg...maar ik ga er ook nog wat blogdinnetjes blij mee maken....en anders wel naar het bejaardenhuis...

groetjes Rosina

Louise zei

Prachtige serie heb je gemaakt Misseke, kan me voorstellen want de porto kosten tikken aardig aan.
Ik heb 2 jaar achter elkaar een kerstkaart naar mijn zoon en schoondochter gestuurd 5,00 euro en helaas niet aangekomen, dan is de lol er gauw af.

Ik had je al gemist, heerlijk zo;n weekje er tussenuit!


gr.LOuise

Doris zei

Hoi Misseke,

Wat een prachtig kaartje ! prachtige serie kaarten heb je gemaakt .
Idd het versturen is heel duur voor de zelfgemaakte kaartjes .
Groetjes Doris

Caroline Cards zei

Mooie kaarten!
groetjes, Caroline

Anoniem zei

Superlieve en mooie dierenkaartjes!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Anita van Merode zei

Een hele mooie serie Misseke. Past allemaal prachtig bij elkaar.
Gr Anita

Nancy Soetaert zei

Mooie kaart(enreeks) heb je gemaakt!
groetjes, nancy

Marfien zei

Schitterende serie Misseke. Heel erg leuk gedaan. Versturen kost wat maar brengen nog meer. En altijd nog leuker dan een foto per mail.
En wonen aan de Schelde is geweldig. Vanmiddag prachtig helder weer, je kon de bomen aan de overkant ( lees Zuid-Beveland) gewoon tellen

Wies zei

Mooie kaart met mooie mal en plaatje Misseke. De hele serie kaarten is trouwens mooi geworden. Je schrijft dat jullie in Zeeland met vakantie zijn geweest. Gaan wij ook graag heen. Zijn vaak in Burgh-Haamstede geweest. Mooie kust!
Groetjes, Wies

Wil Frutsel zei

Wauww Misseke, enn prachtige kaart net als de rest van je serie!!
xx Wilma

trijntje zei

Hoi Misseke Wat een prachtige serie Ik was ook met deze mallen begonnen 2 kaarten gemaakt. Van avond net de laatste hand aan gelegd. Mal is super en deze plaatjes ook. Supermooie kaarten Zijn het geworden. Groeten Trijntje

Lisbeth van den heuvel zei

hoi
superleuke toffe kaartjes
bedankt om mee te doen bij
52WTC en CHCC2
grtjs lisbeth
DT-52WTC en CHCC2

Petra Raams zei

wat zijn ze prachtig allemaal!

Freubelmina zei

Wat een prachtige kaartenserie!!
Zeeland is een heerlijke vakantieprovincie!
Liefs Wilma

Hazel zei

Thanks for entering both of my CHNC challenges with your lovely crafting - hope to see you again soon. x

Mieke zei

Schattig :-) Mooie kaart!

Linda zei

Wauw!
Dat heb je leuk gedaan :)
En idd naar het buitenland kaarten versturen is een dure grap dus zo blijft het nog een beetje leuk. Zeker met deze plaatjes en stansjes :)
Liefs, Linda