woensdag 16 juli 2014

En toen kwamen de elastiekjes.......En ook hier deden de elastiekjes, het loomen, hun intrede :).  De simpele vond ik niet echt mijn ding en daar bedoel ik dan de armbandjes mee die enkel de lengte van de loom (het toestelletje waarmee je de elastiekjes haakt) zijn.  Gezegend met Rubenspolsjes waren die toch echt te klein voor me ;).  Na wat gesurf kwam ik Nederlandstalige filmpjes tegen van Eveline Maureen en daar stonden heel veel filmpjes voor het maken van armbandjes in de lengte die jezelf wilt.   Voor deze heb je een loom nodig die vanonder open is en die uit 3 losmakende rijen bestaat (die van het Boekenvoordeel is hiervoor niet geschikt want die is gesloten en de rijen zitten vast aan elkaar). Ja daar kwam ik ook te laat achter ;).  De  eerste 2 armbanden links zijn volgens het patroon van  de driedubbele visgraat gehaakt en zijn gemaakt van Band-it (Joy!Crafts) elastiekjes.  De 2 op elkaar liggende armbandjes zijn hexafish patroontjes en zijn hoofdzakelijk gemaakt met elastiekjes die bij de toestelletjes zat.  Als je even bezig bent met de hexafish moet je hem wel even in vorm rekken want hij ziet er bij het haken heel anders uit.
De eerste keer wachtte ik hiermee te lang en toen?.......ja toen gebeurde de nachtmerrie van iedere loomer: er knakte een elastiekje :( grrrrrr.


Ook nog eens aan het begin - die zwarte elastiekjes aan het begin zijn hulpjes die later bij de afwerking worden weggeknipt.  'k Had dus al 15 cm van mijn 20 gedaan....   Tijd voor een rustpauze ;).  Na een paar daagjes toch weer begonnen en inmiddels heb ik er reeds 2 gemaakt ;) (de rechtse op elkaar liggende armbandjes).  Er komen er vast nog meer.

Inmiddels heb ik de kralenhobby ook weer eens opgepakt, het ligt een beetje in het verlengde en van het ene komt het andere ;).  Na het simpele kettelen en rijgen had ik toch zin in een grotere uitdaging en ben ik begonnen aan het weven (Beadweaving).  Een kleine sneak preview ;):


De eerste 10 cmtjes is er al .......nog 30 cm te gaan....en hoppa nog maar een verslavingske erbij want ook dit vind ik toch wel superleuk om te doen....

En nu roept de kaartenhobby weer want morgen moet de kerstkaart weer klaar zijn ;).

Dank jullie wel voor het langskomen ;).
Fijne dag en tot morgen!
Misseke