dinsdag 12 augustus 2014

XL Dahlia

Winsor & Newton Cotman water colours
Caran d'Ache Supracolor Soft potloden
******
Vandaag een zelfgetekend en geschilderd mini schilderijtje als kaartje.  Dit jaar hebben we op ons balkonnetje een XL dahlia, we vonden de bloemen zo mooi toen we bij Tuinland waren voor de jaarlijkse balkonbloemetjes en ik had nog wel een grote pot over dus ja die vond een plaatsje ;).  Ondertussen groeit en groeit ie en produceert de prachtigste bloemen van zeker 10 cm diameter.  De fotograaf in huis (het mannetje dus ;)) nam afgelopen vrijdag deze foto:


Mijn eerste gedachte was meteen van die ga ik schilderen.  Verleden jaar had ik al eens geprobeerd met een kerstkaart maar het kwam er gewoon  niet meer van.  Begonnen met de waterverftubetjes van de Action (absoluut niets mis mee) heb ik ondertussen wel een studiodoos Cotman waterverf kleurtjes van Winsor & Newton aangeschaft (een degelijk merk én betaalbaar) toen Gerstaecker ze eens in de aktie had een paar maanden terug.  Het werd nu wel eens de hoogste tijd ze ook eens te gebruiken.
De gebruikte technieken en de tips over de gebruikte materialen heb ik van de filmpjes van Lindsay the Frugal Crafter of de Zuinige Knutselaar en meer uitleg is ook te vinden op haar blog.
De bloem heb ik getekend met de supracolor soft potloden (deze zijn wateroplosbaar) op Canson Montval Aquarelle 300 gr papier, te verkrijgen bij de V&D.  Daar kwam wel een gommetje aan te pas want zo'n goeie tekenaar ben ik nu ook weer niet en dan druk ik het mild uit ;).  Toen ik een beetje tevreden was ben ik begonnen om eerst de achtergrond nat te maken en dan verf aan te brengen.  Ieder bloemblaadje afzonderlijk is op dezelfde wijze gekleurd.  De nerven zijn gemaakt met een oud bankpasje, je schraapt als het ware de verf verder als het papier nog nat is.  Idem voor de enkele groene blaadjes.  Ik moet nog heel veel oefenen maar zo ontevreden ben ik er niet over, het lijkt toch een beetje op elkaar en zoals Lindsay zou zeggen: het is jouw schilderijtje dus je kan doen wat je wilt ;).  En ze heeft gelijk toch?  In ieder geval vond ik het goed genoeg om er een kaartje van te maken en ze zal vast wel iemand blij maken ;).

Dank jullie wel voor het langskomen ;)
en 
Alvast hartelijk dank voor jullie reacties, ik lees ze graag :).
Misseke