dinsdag 12 augustus 2014

XL Dahlia

Winsor & Newton Cotman water colours
Caran d'Ache Supracolor Soft potloden
******
Vandaag een zelfgetekend en geschilderd mini schilderijtje als kaartje.  Dit jaar hebben we op ons balkonnetje een XL dahlia, we vonden de bloemen zo mooi toen we bij Tuinland waren voor de jaarlijkse balkonbloemetjes en ik had nog wel een grote pot over dus ja die vond een plaatsje ;).  Ondertussen groeit en groeit ie en produceert de prachtigste bloemen van zeker 10 cm diameter.  De fotograaf in huis (het mannetje dus ;)) nam afgelopen vrijdag deze foto:


Mijn eerste gedachte was meteen van die ga ik schilderen.  Verleden jaar had ik al eens geprobeerd met een kerstkaart maar het kwam er gewoon  niet meer van.  Begonnen met de waterverftubetjes van de Action (absoluut niets mis mee) heb ik ondertussen wel een studiodoos Cotman waterverf kleurtjes van Winsor & Newton aangeschaft (een degelijk merk én betaalbaar) toen Gerstaecker ze eens in de aktie had een paar maanden terug.  Het werd nu wel eens de hoogste tijd ze ook eens te gebruiken.
De gebruikte technieken en de tips over de gebruikte materialen heb ik van de filmpjes van Lindsay the Frugal Crafter of de Zuinige Knutselaar en meer uitleg is ook te vinden op haar blog.
De bloem heb ik getekend met de supracolor soft potloden (deze zijn wateroplosbaar) op Canson Montval Aquarelle 300 gr papier, te verkrijgen bij de V&D.  Daar kwam wel een gommetje aan te pas want zo'n goeie tekenaar ben ik nu ook weer niet en dan druk ik het mild uit ;).  Toen ik een beetje tevreden was ben ik begonnen om eerst de achtergrond nat te maken en dan verf aan te brengen.  Ieder bloemblaadje afzonderlijk is op dezelfde wijze gekleurd.  De nerven zijn gemaakt met een oud bankpasje, je schraapt als het ware de verf verder als het papier nog nat is.  Idem voor de enkele groene blaadjes.  Ik moet nog heel veel oefenen maar zo ontevreden ben ik er niet over, het lijkt toch een beetje op elkaar en zoals Lindsay zou zeggen: het is jouw schilderijtje dus je kan doen wat je wilt ;).  En ze heeft gelijk toch?  In ieder geval vond ik het goed genoeg om er een kaartje van te maken en ze zal vast wel iemand blij maken ;).

Dank jullie wel voor het langskomen ;)
en 
Alvast hartelijk dank voor jullie reacties, ik lees ze graag :).
Misseke

16 opmerkingen:

lenywim35 zei

Misseke het is een schatje. Prachtig hoe je het beschrijft en hoe je het hebt gedaan. Het lijkt een beetje op de potlood met aardappelmesje techniek van pergamano vroeger. Je kon er echt goed mee werken. Jij doet nu hetzelfde met een bankpasje als ik toen met het aardappelschilmesje. En de dahlia leent er zich uitstekend voor.
Gaaf hor. gr leny w

Marleen van der Most zei

Die is mooi geworden Misseke!
Knap hoor dat je die zelf hebt getekend, echt super.
Groetjes, Marleen

Margreet zei

I'm impressed Misseke! Voor mij ziet het er uit als van iemand die dit al jaren doet! Prachtig!
xxx Margreet

martina's kaartjes zei

wat heb je dat prachtig gemaakt ! heel erg mooi, je kleurwerk is super! heb nu mijn colorssoft potloden ook bij me, en het is echt wel wennen, naast copics, vind het erg mooi geworden, krijg je niet met copics denk ik,
grtjs,martina
x

Ans Gilbert zei

Hoi Misseke,
WOW..wat mooi, dat je dit zelf hebt getekend en geschilderd, mijn complimenten een écht kunstwerkje,
liefs Ans

Rosina zei

Woooow misseke wat een talent heb jij,prachtig hoe je dat getekend en geschilderd hebt ....SUPER knap gedaan!!!!
groetjes Rosina

Ria zei

O,dit is zeker heel mooi,mijn complimenten Misseke.
Groetjes Ria

GerJanne zei

Hoi Misseke,
sjonge dat zijn nog eens onvermoede talenten. Dat je zo goed kan tekenen! Kleuren wist ik wel, maar zelf tekenen en dan ook nog van een foto. Ik vind hem prachtig!
Groetjes,
GerJanne

Diny zei

Wat PRACHTIG Misseke...schitterende foto van de echte bloem....maar wat jij getekend en geverfd hebt....grote klasse! Ik vind het heel erg mooi gedaan!

Groetjes Diny

Scraptastische hobby zei

Hoi Misseke,
Wat een gave om zo te kunnen schilderen, het is vast hartstikke leuk geweest om te doen en het ziet er schitterend uit!!!! Volgens mij heb ik ook ergens gelezen dat je een bloghop of candy hebt gewonnen!!! kan dat, heb je al gekeken?
Lieve groetjes van Gerie

Hermien zei

Knap werk Misseke dat doe ik je niet na.

Groetjes Hermien

carla zei

Wauw geweldig zeg.
Helemaal leuk als je dat zo goed kan en je hebt dat schitterend gedaan.
Groetjes,
Carla

Joke de Wit zei

Ohhh wat mooi misseke klasse hoor.Groetjes Joke

nans'creablog zei

Dat heb je prachtig gemaakt Misseke. Ik vind het supermooi.

Groetjes,
Nans

Anoniem zei

Wow! Dat heb je knap gedaan zeg!
En wat een leuk idee om het zo op een kaart te doen! Geweldig!
Complimenten!
Groetjes Jacomijn

Kitty zei

Zo daar mag je heel trots op wezen als je zulk mooi werk kan leveren.
Prachtig hoe je dat zo kan maken.
Ik was even afwezig en heb inmiddels een nieuw blog
Ga zeker weer meer kijken en reageren op al dat moois bij jou.
Groetjes Kitty.