woensdag 11 mei 2011

Gehaakte bloemkaart

papier: Studiolight bloc 3 bij Action
grote bloemmal: Creatables LR0112 Marianne Design
kleinere mal: Creatables LR0141 Marianne Design
garen: Annell gemeleerd katoengaren van Piqué Creatief

********************
Mijn trouwe blogvolgster, Margreet, gebruikt op haar kaartjes soms de gehaakte bloemetjes die haar moeder maakt.  Supergaaf vind ik het eigenlijk maar ja heb geen moeder die haakt ;).  Maar zelf kan ik het wel - nou ja heb het wel flink wat moeten opfrissen ;) - en zo kom ik  (alweer) aan een gezond verslavingske erbij.  
Crochet - haken eens je gaat zoeken waaien de gratis patronen je om de oortjes en na een doosje vol experimenten vond ik het tijd om er ook eens een kaartje mee te maken.

Het patroontje voor dit bloemetje heb ik gevonden bij Happy in Red - met fotootjes er bij dus het was zo gehaakt.

Het haken rond het malletje het ik gevonden op het  blog van Jolande.  Zij gebruikte de nestabilities Lacey Circles maar ik heb de creatable cirkel met boogjes  van Marianne Design gebruikt.  
De 1ste toer heb ik ook 6 vaste in de boogjes gehaakt en een losse tussen de boogjes.  
De 2de toer heb ik echter aangepast omdat ik het anders té groot vond worden.  Dus die werd 3 halve stokjes, 2 lossen, 3 halve stokjes op de 6 vasten van de boogjes en een halve vaste op de losse tussen de boogjes.
Nog wat opgesmukt met hotfixsteentjes en een grote splitpen van Papermania en no-time had ik mijn eerste  haakkaart - weer eens wat anders en zeker voor herhaling vatbaar ;)

Dank jullie wel voor het langskomen.
Graag lees ik wat jullie er van vinden.
Groetjes, Misseke