woensdag 23 januari 2013

Jamies gehaktballetjes à la Misseke


Waarschijnlijk geen kaart vandaag dus dan maar eens mijn kokkerel avonturen :).  
Dit weekend zaten we - ter afsluiting van de avond - weer eens naar het 24kitchen eetkanaal te kijken.  Daar kwam een aflevering van Jamies 15 minuten maaltijden voorbij en ik werd er door geinspireerd toch maar weer eens wat meer tijd in het koken te steken.  We eten altijd hetzelfde zei mijn man dat was in het begin wel anders...........tja :).  Afin terug naar Jamies recept, aangepast ;).  Hij maakte het met lamsgehakt en ik heb gewoon gemengd gehakt gebruikt en enkel gekruid met de Verstegen gehaktkruiden zonder zout.  De saus is gemaakt met ui, blikje tomatenblokjes, lepeltje Harassa (hij gebruikte chilipeper, koriander en saffraan) als smaakmaker en blikje kikkererwten.  Dit flink laten inkoken.  Balletjes apart bakken en dan op het einde er bij doen.



De salade is gemaakt met radijs, restje tomaat, uiringen en ijsbergsalade.  Olijfolie en citroensap er over drizzelen en mengen.  De saus is gemaakt met volle yoghurt (daar gebruikte Jamie magere maar ja dat was ik vergeten ;)) en teveel Harassa (chilipasta) bleek later.......hot hot teveel :)...klein lepeltje is dus meer als voldoende.

In een warme tortilla wordt dan een schepje van de gehaktballetjes gedaan, wat salade er bovenop en wat saus en dan oprollen en opsmikkelen ;)..  Het was wel lekker maar teveel voor 2 dus vanavond nog salade want daar was meer dan de helft van over.  Kleiner blikje kikkererwten zoeken  en minder balletjes en het is perfect :).  De tijd?  Nou had echt alles voorbereid en de koude saus moest ik nog maken toen hubbie er al was - mijn man komt tussen de middag thuis warm eten van zijn werk (volgens mij is ie hartstikke verwend ;)) en doet er ongeveer 15 minuutjes over met de fiets.   Dus zeg maar half uurtje koken ;).

Dank jullie wel voor het langskomen :).
Misseke